Ostilitatea faţă de China a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani. Se poate ajunge la o confruntare armată cu SUA

  • China este în faţa celui mai mare val de ostilitate internaţională din ultimele 3 decenii, potrivit unui raport întocmit de un institute chinez şi citat de Reuters.
  • Cercetătorii avertizează puterea de la Beijing că sentimentele negative la adresa Chinei pot degenera într-un conflict armat cu SUA.
  • Relaţiile dintre China şi SUA sunt la cel mai scăzut nivel pe fondul pandemiei.
  • Donald Trump a spus în repetate rânduri că el consideră Beijingul responsabil pentru apariţia şi răspândirea epidemiei de coronavirus şi trebuie să plătească.
10039 afișări
Imaginea articolului Ostilitatea faţă de China a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani. Se poate ajunge la o confruntare armată cu SUA

Sursa FOTO: Profimedia

Ostilitatea la adresa Chinei este la cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani, este concluzia unui raport al Institutului chinez pentru Relaţii Internaţionale Contemporane. Documentul a fost prezentat oficialilor de la Beijing, inclusiv preşedintelui Xi Jinping.

Potrivit raportului, pe fondul răspândirii epidemiei de coronavirus la nivel global, China se confruntă cu un val de antipatie la nivel internaţional nemaiîntâlnit de la protestele din Piaţa Tienanmen, din 1989.

În cel mai rău scenariu, această ostilitate, manifestată deocamdată la nivel declarativ, poate degenera într-o confruntare armată între China şi Statele Unite, atrag atenţia cercetătorii chinezi.

Relaţiile dintre cele două state sunt în acest moment la unul dintre cele mai scăzute niveluri din ultimele decenii.

Administraţia americană, prin vocea preşedintelui Donald Trump, nu a făcut un secret din faptul că învinovăţeşte China pentru răspândirea coronavirusului în toată lumea. Liderul de la Casa Albă a acuzat în repetate rânduri Beijingul că a ascuns informaţii în ce priveşte apariţia virusului sau modul cum acesta se răspândeşte şi a avertizat că va face tot ce este posibil pentru  a trage China la răspundere.

Oficialii de la Beijing au refuzat să confirme pentru Reuters existenţa unui astfel de raport.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici