Pachebotul Costa Allegra a acostat în portul Victoria din insula Mahe

Pachebotul Costa Allegra a acostat joi în portul Victoria, capitala insulelor Seychelles, iar cele 1.000 de persoane de la bord au început debarcarea de pe acest pachebot, care a rămas luni fără motoare în Oceanul Indian în urma unui incendiu, a constatat o jurnalistă a AFP.

333 afișări
Imaginea articolului Pachebotul Costa Allegra a acostat în portul Victoria din insula Mahe

Pachebotul Costa Allegra a acostat în portul Victoria din insula Mahe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nava, remorcată de marţi de un trauler francez şi escortată până la Mahe de Paza de Coastă din Seychelles, pentru a evita un eventual atac al piraţilor somalezi, a acostat în jurul orei 11.30 (9.30, ora României) la Victoria, capitala insulelor Seychelles.

O coardă de amarare a fost aruncată de pe vapor către chei şi pasagerii salutau de pe punţile navei. Pasagerii au coborât în calm de pe navă, ca şi membrii echipajului.

Crucea Roşie locală pregătise pe chei corturi şi două ambulanţe, fiind aduse şi baxuri cu apă minerală.

Şaisprezece autocare aşteptau să-i ducă pe cei care doreau la aeroport, unde două avioane închiriate de compania Costa urmează să decoleze în cursul zilei spre Europa.

Mai mult de jumătate dintre cei 627 de pasageri au ales însă să-şi continue vacanţa în Seychelles pe cheltuiala companiei Costa, potrivit acesteia.

Nava, privată de motoare şi de electricitate începând de luni, plutea în derivă în Oceanul Indian, iar marţi a fost remorcată de un trauler francez.

Incidentul a intervenit într-un moment în care compania Costa Crociere, filială a gigantului american Carnival, este vizată de numeroase plângeri după naufragiul unei alte nave ale sale, Costa Concordia, care s-a soldat cu 32 de morţi, la 13 ianuarie, în apropierea insulei italiene Giglio.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici