Pachetele suspecte trimise la consulatele din Australia: Autorităţile au arestat un suspect/ Erau etichetate cu „azbest”

Autorităţile din Australia au arestat un bărbat suspectat că a trimis pachete suspecte cu un conţinut neidentificat momentan la 38 de consulate şi ambasade din oraşele Canberra, Melbourne şi Sydney, relatează BBC.

378 afișări
Imaginea articolului Pachetele suspecte trimise la consulatele din Australia: Autorităţile au arestat un suspect/ Erau etichetate cu „azbest”

Pachetele suspecte trimise la consulatele din Australia: Autorităţile au arestat un suspect/ Erau etichetate cu „azbest”

Echipele de urgenţă au fost chemate miercuri la mai multe consulate, după ce mai multe pachete suspecte au fost livrate prrin poştă. Mai multe dintre aceste pachete erau etichetate cu „azbest”.

Conţinutul pachetelor este încă investigat de specialişti, dar momentan nu există persoane rănite în urma incidentului.

Poliţia Federală din Australia a transmis că bărbatul a trimis cel puţin 38 de pachete suspecte, dar a exclus posibilitatea unei ameninţări pentru populaţie.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani este acuzat că a trimis obiecte periculoase prin serviciul poştal, acuzaţie care îi poate aduce până la zece ani de închisoare.

Conform informaţiilor apărute în presa australiană, echipajele de urgenţă au fost văzute la consulatele mai multor ţări, precum Marea Britanie, Statele Unite, Elveţia, Pakistan, India, Grecia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Italia, Spania şi Franţa.

Poliţiştii au găsit aceeaşi substanţă neidentificată la reşedinţa suspectului din oraşul Shepparton, situat la aproximativ 200 de kilometri nord de Melbourne.

„Criminaliştii testează substanţa pentru a-i detecta compoziţia exactă”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Federale Australiene.

Momentan au fost găsite 29 dintre cele 38 de pachete, dar autorităţile sunt încrezătoare că vor găsi curând şi restul.

Guvernul australian a emis marţi o avertizare misiunilor străine cu privire la obiecte suspecte trimise prin poştă, după ce au fost identificate trei pachete.

„Avertizarea sfătuia misiunile diplomatice să preia coletele în conformitate cu protocoalele Guvernelor lor”, au transmis reprezentanţii Departamentului de Afaceri Externe printr-un comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici