Pagubele uriaşe generate de atacurile Rusiei. Aproape 300.000 de tone de cereale ucrainene au fost distruse

Rusia a distrus aproape 300.000 de tone de cereale, începând din iulie şi până în prezent, în atacuri asupra porturilor şi navelor ucrainene, a declarat vineri guvernul ucrainean, subliniind ameninţarea războiului la adresa securităţii alimentare globale.

1039 afișări
Imaginea articolului Pagubele uriaşe generate de atacurile Rusiei. Aproape 300.000 de tone de cereale ucrainene au fost distruse

Pagubele uriaşe generate de atacurile Rusiei. Aproape 300.000 de tone de grâu ucrainean au fost distruse

În vară, Moscova a renunţat la un acord intermediat de ONU, care permitea exporturile de cereale ucrainene prin Marea Neagră în condiţii de siguranţă. De atunci, forţele ruseşti au lovit şase nave civile şi 150 de instalaţii portuare şi de cereale în timpul a 17 atacuri, distrugând cerealele care se îndreptau spre export, a declarat vicepremierul Oleksandr Kubrakov.
 
"Aceasta este o încercare a Rusiei de a adânci criza alimentară în ţările care depind de produsele ucrainene", a declarat Kubrakov.
 
Pagubele produse în porturile ucrainene au redus potenţialul de export de cereale al ţării cu 40%, a spus el. Rusia a atacat atât instalaţiile portuare de la Marea Neagră, cât şi pe cele de la fluviul Dunărea, transmite Reuters.
 
Ucraina este unul dintre cei mai mari exportatori de grâu şi porumb din lume.
 
Kubrakov a declarat că 21 de nave încărcate cu cereale au folosit deja un nou coridor "umanitar" pentru cereale în Marea Neagră, pe care Kievul l-a stabilit în august.
 
El a spus că, în cadrul iniţiativei anterioare a ONU privind cerealele din Marea Neagră, Ucraina a exportat 33 de milioane de tone de cereale, dintre care 60% au fost livrate către ţări din Africa şi Asia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici