Pakistanul le cere americanilor să doneze bani prin SMS pentru refugiaţi - VIDEO

Pakistanul a făcut apel vineri la americani să facă donaţii prin SMS, pentru a ajuta cei 1,7 milioane de civili strămutaţi, care au fugit din calea luptelor dintre armată şi talibani din valea Swat, din nord-vestul ţării.

18 afișări
Imaginea articolului Pakistanul le cere americanilor să doneze bani prin SMS pentru refugiaţi - VIDEO

Pakistanul le cere americanilor să doneze bani prin SMS pentru refugiaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambasadorul pakistanez la Washington, Husain Haqqani, le-a cerut americanilor să sprijine aceşti refugiaţi trimiţând donaţii de cinci dolari prin SMS şi şi-a exprimat speranţa că posturile de televiziune vor difuza apelul său.

Aceste fonduri vor ajuta la furnizarea, prin intermediul ONU, de hrană, haine şi medicamente acestor civili strămutaţi.

"Fiecare american poate contribui cu o mică sumă la acest ajutor pentru persoanele strămutate", a subliniat Nadeem Kiani, purtător de cuvânt al ambasadei.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a anunţat marţi un ajutor de urgenţă de 110 milioane de dolari pentru Pakistan şi a precizat că angajaţi ai Departamentului de Stat au contribuit deja prin SMS.

Naţiunile Unite şi organizaţiile neguvernamentale au evaluat vineri la peste 500 de milioane de dolari nevoile până la sfârşitul lui 2009 pentru a ajuta aceşti civili.

Peste 88 de milioane de dolari au fost deja acordate şi organizaţiile umanitare fac apel la comunitatea internaţională să finanţeze de urgenţă restul de 454 de milioane de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici