Pakistanul răspunde ameninţărilor lansate de Afganistan

Autorităţile de la Islamabad au promis luni să apere "suveranitatea teritorială" a ţării, după ce preşedintele afgan Hamid Karzai a revendicat, într-un discurs, dreptul de a interveni în Pakistan pentru a distruge bazele talibanilor.

16 afișări
Imaginea articolului Pakistanul răspunde ameninţărilor lansate de Afganistan

Pakistanul răspunde ameninţărilor lansate de Afganistan (Imagine: Mediafax/AFP)

"Pakistanul îşi va apăra suveranitatea teritorială", a declarat purtatorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Mohammad Sadiq, citat de agenţia de presă oficială pakistaneză.

"Am văzut declaraţiile preşedintelui Karzai pentru presă, sperăm să nu fie o reeditare a jocului Afganistanului de a nu-şi asuma responsabilităţi şi de a acuza pe alţii", a precizat el.

Cele două state, aliaţi-cheie ai Statelor Unite în "războiul împotriva terorismului", se acuză reciproc în mod regulat. Kabulul apreciază că Islamabadul ignoră militanţii talibani de pe teritoriul său şi reţeaua al-Qaida din nord-vest. La rândul său, Pakistanul consideră că Afganistanul, dar şi Statele Unite, nu sunt capabile să învingă regimul taliban.

Potrivid Islamabadului, peste 1.000 de soldai au murit, din totalul de 90.000 de militari desfăşuraţi la frontieră, de când coaliţia internaţională a înlăturat de la putere regimul taliban, în 2001.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici