Palestinienii au prezentat la ONU cererea de aderare la Curtea Penală Internaţională

Reprezentantul palestinian la ONU, Riyad Mansour, a prezentat vineri o scrisoare oficială prin care este solicitată aderarea Palestinei la Curtea Penală Internaţională (CPI), care le-ar permite palestinienilor să-i urmărească pe oficialii israelieni pentru crime de război.

423 afișări
Imaginea articolului Palestinienii au prezentat la ONU cererea de aderare la Curtea Penală Internaţională

Palestinienii au prezentat la ONU cererea de aderare la Curtea Penală Internaţională (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cererea urmează să fie examinată de către secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, care trebuie să înştiinţeze în termen de 60 de zile statele membre ale CPI privind solicitarea palestinienilor.

''Acesta este un pas foarte important", a declarat Mansour.

"Încercăm să obţinem dreptate pentru toate victimele care au fost ucise de Israel, puterea ocupantă'', a adăugat el.

Curtea Penală Internaţională, cu sediul la Haga, are misiunea de a-i urmări în justiţie pe autorii de genociduri, crime de război şi crime împotriva umanităţii.

O aderare la Statutul de la Roma, care reglementează CPI, le-ar permite palestinienilor să îi urmărească pe oficialii israelieni pentru crime de război.

La rândul său, premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat cererea palestinienilor, îndemând CPI să o respingă.

"Sperăm că CPI va respinge această cerere ipocrită făcută de Autoritatea Palestiniană, care nu este un stat, ci o entitate legată de o organizaţie teroristă, Hamas, autorul unor crime de război'', a afirmat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici