Palestinienii îndeamnă ONU să exercite presiuni asupra Israelului

Palestinienii au îndemnat miercuri Consiliului de Securitate al ONU să ceară Israelului să ia măsuri care să pună capăt violenţelor de la Moscheea Al-Aqsa din Ierusalimul de Est şi au avertizat împotriva ameninţării unor confruntări religioase.

122 afișări
Imaginea articolului Palestinienii îndeamnă ONU să exercite presiuni asupra Israelului

Palestinienii îndeamnă ONU să exercite presiuni asupra Israelului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentantul palestinian Riyad Mansour a afirmat că cei 15 membri ai Consiliului trebuie să "adopte o poziţie care să ceară Guvernului israelian să-şi înceteze activităţile şi politica de provocare şi de incitare" la violenţă.

Această solicitare intervine în contextul în care la Ierusalim a avut loc miercuri una dintre cele mai grave explozii de violenţă recente, cu un nou atac cu o maşină care a lovit mai mulţi pietoni pe Esplanada Moscheilor.

Mansour a explicat că ultimele confruntări de la Moscheea Al-Aqsa au fost cauzate de "extremişti" care au pătruns în moschee, unii fără să se descalţe, ceea ce, a reamintit el, "constituie o provocare extremă".

"Ei încearcă să provoace în regiune confruntări religioase" , a afirmat el în faţa jurnaliştilor, după o întrevedere cu ambasadorul australian, Gary Quinlan, a cărui ţară prezidează Consiliul de Securitate în această lună.

La rândul său, ambasadorul israelian la ONU, Ron Prosor, a trimis o scrisoare Consiliului, acuzându-i pe palestinieni de incitare la violenţă şi subliniind că nu există nicio condamnare din partea ONU vizând atacurile contra israelienilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici