Palestinienii nu vor negocia cu Israelul dacă va continua colonizarea

Palestinienii refuză să relanseze negocierile de pace cu Israelul, atât timp cât colonizarea continuă, a declarat marţi un oficial palestinian de rang înalt, sub protecţia anonimatului.

226 afișări
Imaginea articolului Palestinienii nu vor negocia cu Israelul dacă va continua colonizarea

Palestinienii nu vor negocia cu Israelul dacă va continua colonizarea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Partea israeliană este hotărâtă să continue colonizarea, iar noi nu putem să continuăm negocierile sub această ofensivă fără precedent în colonii", a afirmat acest oficial, în contextul în care secretarul de stat american, John Kerry, a sosit, marţi seară, la Ierusalim, pentru o vizită menită să relanseze negocierile de pace israelo-palestiniene, aflate în dificultate.

Kerry urmează să aibă, miercuri, o întrevedere cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, la Ierusalim, după care se va deplasa la Ramallah, în Cisiordania, pentru a se întâlni cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

În pofida celor 20 de întâlniri între negociatorii israelieni şi cei palestinieni, în decursul ultimelor trei luni, negocierile de pace între cele două părţi ar putea eşua, consideră oficiali palestinieni şi presa israeliană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici