Pandemia schimbă premiile Oscar. Măsura specială luată de Academie

  • Lungmetrajele lansate exclusiv online vor fi eligibile pentru Oscar, dar numai anul acesta.
  • Decizia a fost luată de Academia de film americană în contextul închiderii cinematografelor pe timp de pandemie.
  • A 93-a gală Oscar va avea loc pe 28 februrie 2021.
1124 afișări
Imaginea articolului Pandemia schimbă premiile Oscar. Măsura specială luată de Academie

Pandemia schimbă premiile Oscar. Măsura specială luată de Academie

Lungmetrajele lansate exclusiv online vor fi eligibile pentru Oscar, dar numai anul acesta, a anunţat Academia de film americană, organizatoarea prestigioasei gale, în contextul crizei provocate de pandemie, care a afectat grav industria cinematografică.

Eligibilitatea la premiile Oscar a devenit o chestiune majoră în contextul în care recomandările de distanţare socială au condus la anularea festivalurilor de profil şi închiderea cinematografelor.

Anterior, pentru a fi eligibil pentru premiile Oscar, filmele trebuia să fie difuzate minimum şapte zile în cinematografe.

În prezent, filmele care aveau programată lansarea în cinematografe dar au fost făcute disponibile pe serviciile de video on demand se pot califica pentru Oscar, inclusiv în categoria dedicată celui mai bun lungmetraj.

Dawn Hudson, CEO al Academiei de film americane, a declarat că "s-au purtat discuţii constante cu toate părţile din comunitate, de la studiouri de producţie la realizatori de film şi proprietari de cinematografe" pentru a lua o decizie în sprijinul tuturor.

La începutul acestei luni, Academia de film a donat 6 milioane de dolari pentru a sprijini personalul vulnerabil din industrie pe timpul crizei.

"Vom fi flexibili cu regulile anul acesta, pentru că înţelegem că este o situaţie devastatoare şi fără precedent", a mai spus Hudson.

Academia a mai transmis, totuşi, că, în momentul în care vor fi redeschise cinematografele, excepţiile de la reguli nu vor mai fi aplicate.

Multe dintre cinematografele din SUA ar putea să se redeschidă la nivel naţional în iunie sau iulie, potrivit Associated Press.

Printre alte schimbări anunţate de Academia de film americană se numără noi reguli pentru coloana sonoră, în care procentul minim de muzică originală trebuie să fie de 60%, iar, în cazul francizelor şi al continuărilor, de minimum 80%.

De asemenea, cele două categorii dedicate sunetului, mixaj şi montaj, vor fi unite, urmând să fie oferit un premiu pentru excelenţă în domeniu.

Cea de-a 93-a ediţie a galei Oscar va avea loc la Los Angeles, pe 28 februarie 2021.

Anul acesta, lungmetrajul sud-coreean "Parasite", de Bong Joon Ho, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici