Panică în Rusia: Locuitorii din Moscova, îngrijoraţi de apariţia unui nor verde - VIDEO

Autorităţile ruse au dat asigurări că un nor verde apărut joi deasupra Moscovei, care a provocat îngrijorarea locuitorilor, este un fenomen natural datorat polenului, în timp ce Centrul meteorologic rus a comparat în glumă evenimentul cu un film despre o invazie extraterestră.

1306 afișări
Imaginea articolului Panică în Rusia: Locuitorii din Moscova, îngrijoraţi de apariţia unui nor verde - VIDEO

Panică în Rusia: Locuitorii din Moscova, îngrijoraţi de apariţia unui nor verde

"Creşterea rapidă a temperaturii în regiunea Moscovei a declanşat înflorirea mai multor tipuri de pomi", a explicat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat. "De aceea, se poate observa această invazie de polen", a afirmat ministerul.

Centrul meteorologic din Rusia a descris la rândul său fenomenul cu umor. "Astăzi, moscoviţii se simţeau ca eroii unui film catastrofal despre o invazie extraterestră", a scris Centrul pe site-ul său, evocând de asemenea polenul de la pomi.

Acest nor verde, care a condus la depuneri pe străzi şi pe maşini şi care a provocat anumitor persoane iritaţii la nivelul ochilor, nasului şi gâtului, a fost comentat şi pe Internet, unii temându-se de un accident industrial.

"De ce toate maşinile sunt acoperite de ceva verde începând de dimineaţă? Este biologic sau chimic? Acum este un nor verde", scria un utilizator de Internet.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a dat asigurări că nu există riscuri grave pentru sănătate. "Pericolul generat de acest polen îi priveşte pe alergici şi pe astmatici. Pentru ceilalţi nu există decât o neplăcere de sezon", a precizat ministerul.

Rusia s-a confruntat în ultimii ani cu numeroase accidente la instalaţii militare sau industriale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici