Panică pe aeroportul din Istanbul: O femeie suspectată de Ebola, plasată în carantină

O femeie din Nigeria, care a ajuns în Turcia, marţi, la bordul unui avion, a fost plasată în carantină, fiind suspectată de infectare cu virusul Ebola, pe aeroportul Atatürk din Istanbul, relatează cotidianul Hürriyet, în ediţia electronică.

672 afișări
Imaginea articolului Panică pe aeroportul din Istanbul: O femeie suspectată de Ebola, plasată în carantină

Panică pe aeroportul din Istanbul: O femeie suspectată de Ebola, plasată în carantină (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Femeia a generat panică într-un avion care zbura din Lagos către Istanbul în momentul în care s-a constatat că avea febră.

Paramedicii au urcat la bordul avionului în momentul în care acesta a aterizat la Istanbul şi au plasat-o pe femeie şi pe copilul acesteia în carantină, după debarcarea celorlalţi pasageri.

Femeia, care ar fi însărcinată, a fost dusă la spital pentru a se stabili dacă este infectată cu Ebola.

Purtătorul de cuvânt al Turkish Airlines, Ali Genç, a confirmat incidentul pe contul său de Twitter. "Avionul a fost dezinfectat ca măsură de precauţie", a precizat el.

Virusul, care se răspândeşte prin contact direct cu sângele sau fluidele corporale ale persoanei infectate, a provocat moartea a 1.013 persoane şi infectarea altor 1.848, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici