Panică printre oligarhii ruşi, ameninţaţi cu confiscarea averilor. Cum îşi protejează avuţia

  • Unii dintre cei mai bogaţi miliardari din Rusia, cu legături la Vladimir Putin sunt vânaţi
  • Printre sancţiunile aduse de SUA şi aliaţii săi se numără confiscarea averilor
  • Cu tot ce au putut aduna în goana de a evita sechestrul autorităţilor, au pornit cu iahturile spre noi destinaţii
9230 afișări
Imaginea articolului Panică printre oligarhii ruşi, ameninţaţi cu confiscarea averilor. Cum îşi protejează avuţia

Sursa foto: Profimedia

Oligarhii ruşi îşi mută averile din ţările occidentale, care vor impune sancţiuni pe fondul războiului din Ucraina. Cei mai afectaţi de decizia autorităţilor de a le sechestra bogăţiile sunt acei miliardari care au legături cu preşedintele rus Vladimir Putin.

„Săptămâna viitoare, vom lansa un grup operativ transatlantic multilateral pentru a identifica, vâna şi îngheţa activele companiilor şi oligarhilor ruşi sancţionaţi: iahturile , conacele şi orice alte câştiguri pe care le vom găsi, vor fi reţinute conform legii”, declară Casa Albă.

Potrivit unei analize CNBC, cel puţin patru iahturi masive deţinute de afacerişti ruşi se îndreaptă spre Muntenegru sau Maldive. Ce au în comun aceste destinaţii?

Cel puţin trei iahturi deţinute de miliardari ruşi se apropie de Maldive, o ţară mică situată în Oceanul Indian. Naţiunea insulară este magnet pentru turiştii veniţi din Rusia de-a lungul anilor. Ministrul turismului din Maldive a declarat că invazia Rusiei va avea un impact major asupra sectorului său turistic. Şi cel mai important, Maldive nu au un tratat de extrădare cu SUA, astfel că afaceriştii ruşi şi averile lor devin intangibili.

Vagit Alekperov, preşedintele Lukoil, navighează cu iahtul către Muntenegru, potrivit Marine Traffic. Se aşteaptă să ajungă acolo în zilele următoare din Barcelona, ​​Spania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici