Papa aduce un ultim omagiu jurnaliştilor căzuţi pe fronturile din Ucraina

  • Papa Francisc a adus un omagiu duminică jurnaliştilor ucişi în timpul războiului din Ucraina
  • Suveranul Pontif speră că Dumnezeu îi va răsplăti pentru că slujesc binelui comun, indiferent de partea în care se află
  • Papa este gata să facă o călătorie în capitala Ucrainei, Kiev, dar a adăugat că încă nu a decis dacă va fi fezabil
83 afișări
Imaginea articolului Papa aduce un ultim omagiu jurnaliştilor căzuţi pe fronturile din Ucraina

Sursa foto: MediafaxFoto

Papa Francisc a adus duminică un ultim omagiu jurnaliştilor căzuţi în timpul războiului dintre Ucraina şi Rusia. Suveranul Pontif şi-a exprimat regretul şi are speranţa că Dumnezeu îi va răsplăti pe toţi cei care servesc pentru binele comun, indiferent de ce parte a baricadei s-ar afla.

„Aş dori să-mi exprim sincerele condoleanţe pentru toţi cei căzuţi, indiferent de partea pentru care au slujit. Meseria de jurnalist este o meserie aflată în slujba binelui comun. Să nu uităm că au fost curajoşi. Mă rog pentru ei, mă rog ca Domnul să le răsplătească munca", a susţinut papa Francisc.

Cel puţin şase jurnalişti au murit până acum de când forţele ruse au invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie, relatează Reuters.

Francis a reiterat, de asemenea, interesul de a efectua o vizită în capitala Ucrainei, Kiev, dar cu toate acestea, nu este sigur dacă acest lucru va fi posibil curând.

"Sunt dispus să fac tot ce se poate face. Sfântul Scaun face totul pe plan diplomatic. Din motive de prudenţă şi confidenţialitate, nu putem face totul public. Nu ştiu dacă putem face o călătorie în Ucraina. Sănătatea mea este puţin capricioasă, vedem cum evoluează lucrurile”, a declarat Francisc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici