Papa Benedict al XVI-lea era la curent cu abuzurile comise asupra unor copii în SUA

Un american care afirmă că a fost agresat sexual de Lawrence Murphy, un preot acuzat de maltratarea a aproape 200 de băieţi surzi, a afirmat joi că actualul Papă Benedict al XVI-lea era la curent la vremea respectivă cu acest scandal şi că ar trebui să fie tras la răspundere.

99 afișări
Imaginea articolului Papa Benedict al XVI-lea era la curent cu abuzurile comise asupra unor copii în SUA

Papa Benedict al XVI-lea era la curent cu abuzurile comise asupra unor copii în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Papa era la curent. El ar trebui tras la răspundere", a afirmat Arthur Budzinski din Milwaukee (Wisconsin), în contextul în care cotidianul New York Times a relatat joi că oficiali ai Vaticanului, şi în special cardinalul Joseph Ratzinger, atunci prefect al Congregaţiei pentru doctrina credinţei, nu au acţionat în nici un fel când au fost avertizaţi în legătură cu presupusele fapte comise de părintele Murphy.

Budzinski era unul dintre elevii şcolii pentru surzi şi copii cu deficienţe de auz, unde preotul Lawrence Murphy este acuzat că a comis abuzuri.

Lawrence Murphy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul unei conferinţe de presă joi, el a explicat, în limba semnelor, fiicei sale, care a tradus apoi jurnaliştilor, că părintele Murphy avea obiceiul să meargă noaptea în dormitoare pentru a-şi abuza elevii.

Arthur Budzinski, care are în prezent 62 de ani, a declarat că l-a prevenit în 1974 pe arhiepiscopul de Milwaukee în legătură cu acţiunile părintelui Murphy, care a lucrat în perioada 1950-1974 în această şcoală.

Arthur Budzinski şi fiica sa, Gigi Budzinski (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit documentelor obţinute de New York Times, viitorul Papă Benedict al XVI-lea ar fi acoperit acţiunile părintelui Murphy.

Aceste documente ascunse mult timp menţionează o corespondenţă în 1996 între părintele Murphy şi cardinalul Ratzinger.

Joseph Ratzinger a fost de asemenea alertat în legătură cu acest caz de arhiepiscopul de Wisconsin, care i-ar fi scris două scrisori pe această temă.

Noul caz vizează patru acţiuni în justiţie împotriva arhiepiscopului de Milwaukee, intentate de cinci persoane, ai căror avocaţi au transmis cotidianului documente referitoare la preotul din Wisconsin.

Un proces cu uşile închise în faţa unui tribunal ecleziastic împotriva părintelui Murphy a fost stopat, după o scrisoare a acestuia din urmă, adresată lui Joseph Ratzinger. El îl ruga astfel să oprească procedura, adaugă ziarul New York Times.

Vaticanul l-a apărat joi pe Papa Benedict al XVI-lea, spunând că el nu a fost informat decât foarte târziu, când părintele Murphy era bătrân şi bolnav.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici