Papa Benedict are vederea slăbită şi probleme grave cu tensiunea arterială

Papa Benedict al XVI-lea nu vede aproape deloc cu un ochi, iar medicii i-au recomandat să limiteze deplasările cu avionul din cauza tensiunii arteriale, relatează site-ul Vatican Insider, al publicaţiei italiene La Stampa.

487 afișări
Imaginea articolului Papa Benedict are vederea slăbită şi probleme grave cu tensiunea arterială

Papa Benedict al XVI-lea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform La Stampa, Papa Benedict, care are 85 de ani, are frecvent probleme cu somnul şi a căzut din pat de câteva ori, în ultimii ani, în timpul deplasărilor în străinătate.

"Tabloul general este unul al deteriorării progresive a stării de sănătate şi a energiei, un context care justifică în totalitate decizia luată de Papa Benedict", afirmă Marco Tosatti, editorialist al site-ului Vatican Insider.

Medicul Papei, Patrizio Polisca, i-a recomandat acestuia, în urmă cu doi ani, să limiteze deplasările cu avionul din cauza fluctuaţiilor tensiunii arteriale.

Papa Benedict al XVI-lea a anunţat că îşi va prezenta demisia oficială pe 28 februarie, din cauza vârstei înaintate şi problemelor de sănătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici