Papa evocă "ruşinea" Bisericii Catolice privind cazurile de pedofilie. Citeşte aici scrisoarea adresată catolicilor

Papa Benedict al XVI-lea a evocat "ruşinea" şi "remuşcarea" Bisericii Catolice în legătură cu scandalul de pedofilie din rândurile clerului irlandez, anunţând iniţiative în favoarea "unei însănătoşiri şi a unui nou început", într-o scrisoare adresată catolicilor din Irlanda.

78 afișări
Imaginea articolului Papa evocă "ruşinea" Bisericii Catolice privind cazurile de pedofilie. Citeşte aici scrisoarea adresată catolicilor

Papa evocă "ruşinea" Bisericii Catolice privind cazurile de pedofilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Citeşte aici scrisoarea Papei Benedict al XVI-lea

Papa s-a declarat "cu adevărat îndurerat" de suferinţele victimelor abuzurilor comise de preoţi şi s-a declarat "dispus" să se întâlnească cu acestea, amintind că a făcut acest lucru de mai multe ori în trecut (Australia, Statele Unite în 2008).

În această scrisoare publicată sâmbătă şi care va fi citită duminică în toate parohiile irlandeze, Benedict al XVI-lea a afirmat că membrii clerului vinovaţi de acte de pedofilie vor trebui să "răspundă" nu numai "în faţa Domnului", ci şi în faţa justiţiei comune.

Printre măsurile anunţate de Papă în scrisoare sa figurează o "vizită apostolică", adică o anchetă "în mai multe dioceze din Irlanda", precum şi în "seminarii" şi "congregaţii religioase". Vizita va ajuta biserica locală "în drumul său către un nou început".

Papa a denunţat, de asemenea, "gravele erori de judecată" comise de episcopatul irlandez, acuzat că a ascuns sute de cazuri de pedofilie comise timp de mai multe decenii de clerici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici