Papa Francisc a ajuns în Ungaria

Papa Francisc a ajuns în Ungaria, unde intenţionează să îşi prezinte viziunea asupra viitorului Europei. Vizita Suveranului Pontif durează trei zile.

587 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a ajuns în Ungaria

Vatican News, Facebook

Papa Francisc intenţionează să prezinte viziunea sa asupra viitorului Europei în timpul unei vizite de trei zile în Ungaria, care a început vineri, în timp ce războiul din Ucraina, fluxurile de migranţi şi relaţiile tensionate ale Ungariei cu Bruxelles-ul se „aşează” în centrul călătoriei Suveranului Pontif.

Oficialii ungari spun că pelerinajul Papei Francisc a fost conceput în primul rând pentru ca Papa să se adreseze comunităţii catolice din ţară şi să îi încurajeze pe membrii acesteia în credinţă.

Dar, având în vedere că războiul se desfăşoară alături şi că Ungaria se confruntă cu alte naţiuni din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte problemele legate de statul de drept şi drepturile LGBTQ+, cuvintele şi faptele lui Francisc în inima Europei vor avea puternice nuanţe politice.

După ce a aterizat pe aeroportul Liszt Ferenc din Budapesta, Papa Francisc s-a îndreptat la o întâlnire cu preşedintele Katalin Novak şi cu premierul Viktor Orban, iar apoi va ţine principalul discurs în faţa autorităţilor şi diplomaţilor ungari.

El se va adresa societăţii maghiare şi Europei în general în cadrul ultimului eveniment de duminică, când le va vorbi personalităţilor academice şi culturale de la Universitatea Catolică din Budapesta.

Între timp, Papa Francisc urmează să se întâlnească cu unii dintre cei 35.000 de refugiaţi ucraineni care au rămas în Ungaria după ce 2,5 milioane de persoane au fugit prin graniţa Ucrainei cu Ungaria la începutul invaziei ruseşti. Va fi o altă ocazie pentru Francisc de a ridica subiectul migraţiei şi de a-şi reitera convingerea că ţările europene ar trebui, în limita posibilităţilor lor, să-şi deschidă braţele şi frontierele pentru oamenii care fug de sărăcie, precum şi de conflicte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici