Papa Francisc a comparat centrele de detenţie pentru refugiaţi cu lagărele de concentrare

Europa închide refugiaţii în centre de detenţie care seamană cu lagărele de concentrare şi se "sinucide" prin refuzul de a primi imigranţi, a declarat Papa Francisc cu ocazia unei slujbe de comemorare a martirilor creştini contemporani, relatează agenţia de ştiri Dpa.

770 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a comparat centrele de detenţie pentru refugiaţi cu lagărele de concentrare

Papa Francisc a comparat centrele de detenţie pentru refugiaţi cu lagărele de concentrare

Papa a rememorat întâlnirea cu un refugiat în timpul vizitei la o tabără de pe insula grecească Lesbos, prilej cu care a făcut o paralelă între condiţiile precare din aceste tabere şi lagărele de concentrare, folosite în trecut de o serie de state europene, inclusiv regimul nazist, drept centre de detenţie pentru grupuri sociale, etnice, politice sau religioase indezirabile.

"Nu ştiu dacă bărbatul este în continuare în Lesbos sau dacă a reuşit să plece în altă parte, nu ştiu dacă a putut părăsi tabăra de concentrare, pentru că multe tabere de refugiaţi sunt lagăre de concentrare din cauza suprapopulării", a declarat liderul Bisericii Catolice.

Papa Francisc a criticat dur şi "acordurile internaţionale (care) par să fie mai importante decât drepturile omului", făcând probabil referire la înţelegerea între UE şi Turcia privind limitarea imigraţiei.

După slubjă, liderul Bisericii Catolice s-a întâlnit cu un grup de refugiaţi care au fost aduşi în Italia cu ajutorul unor organizaţii creştine şi a vorbit despre declinul demografic din Europa şi refuzul de a primi imigranţi.

"Asta se numeşte sinucidere", a declarat Papa Francisc, care a lăudat "generozitatea" locuitorilor din zonele unde au sosit mulţi imigranţi, cum ar fi cei din zona Lampedusa din Italia ori Lesbos din Grecia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici