Papa Francisc admite existenţa abuzurilor sexuale la adresa călugăriţelor în cadrul Bisericii Catolice

Papa Francisc a declarat marţi că Biserica Catolică depune eforturi pentru a rezolva cazurile de abuzuri sexuale suferite de călugăriţe din partea unor preoţi sau ierarhi, recunoscând că într-un caz a fost vorba chiar de sclavie sexuală, informează postul BBC News.

2599 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc admite existenţa abuzurilor sexuale la adresa călugăriţelor în cadrul Bisericii Catolice

Papa Francisc admite existenţa abuzurilor sexuale la adresa călugăriţelor în Biserica Catolică

Liderul Bisericii Catolice a vorbit despre această chestiune în timpul unui tur istoric în Orientul Mijlociu.

El a recunoscut că sunt cazuri în care preoţi şi episcopi au abuzat sexual călugăriţe, dar a spus că Biserica este conştientă de această problemă şi "lucrează la ea", adăugând că această problemă continuă să se manifeste.

"Papa Benedict a avut curajul să dizolve o congregaţie feminină care se afla la un anumit nivel, deoarece această sclavie a femeilor a apărut - sclavie, mergând până la sclavia sexuală - din partea clericilor sau a fondatorului", a explicat Papa Francisc, făcând referire la predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea.

Suveranul pontif a mai declarat că aceste cazuri de abuzuri sexuale se produc în general în "anumite congregaţii, în mod predominant cele noi".

În urma cu doar câteva zile, publicaţia Vaticanului destinată femeilor, Women Church World, a condamnat abuzurile sexuale, relatând că, în unele cazuri, călugăriţele au fost forţate să avorteze copii procreaţi în urma abuzurilor din partea preoţilor, deşi avortul este strict interzis de Biserica Catolică.

Papa Francis a anunţat, anul trecut, că i-a convocat pe liderii Bisericii catolice din toată lumea pentru a discuta despre modul în care pot fi evitate comportamentele sexuale nepotrivite şi despre protejarea copiilor, iar întrunirea a fost programată în perioada 21 - 24 februarie 2019.

Summit-ul, unicul de acest tip, a fost anunţat în contextul unor dezvăluiri recente privind cazuri de abuz sexual pe care oficiali ai bisericii ar fi încercat să le muşamalizeze.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici