Papa Francisc anunţă o călătorie în Belgia şi Luxemburg

  • Papa Francisc anunţă o călătorie în Belgia şi Luxemburg cu ocazia aniversării Universităţii din Louvain.
  • În ciuda problemelor sale de sănătate, Papa Francisc a anunţat călătoria pentru sfârşitul lunii septembrie.
  • Ultima dată când un şef al Bisericii Catolice a vizitat Belgia a fost în 1995.
Urmărește
97 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc anunţă o călătorie în Belgia şi Luxemburg

Papa Francisc anunţă o călătorie în Belgia şi Luxemburg

Papa Francisc va vizita Belgia şi Luxemburg între 26 şi 29 septembrie, a anunţat luni Vaticanul.

Papa va vizita Luxemburgul pe 26 septembrie şi Belgia între 26 şi 29 septembrie, vizitând Bruxelles, Louvain şi Louvain-la-Neuve, a precizat Vaticanul într-un comunicat de presă. El a acceptat invitaţia din partea universităţilor catolice din Leuven, în Flandra (KU Leuven) şi Louvain-la-Neuve, în Valonia (UCL), potrivit AFP.

KU Leuven, fondată în 1425, îşi va sărbători cea de-a 600-a aniversare în anul universitar 2024-2025. Omologul său francofon, UC Louvain, creat în Belgia francofonă în urma acerbelor certuri lingvistice din anii 1960, va fi asociat la aceste sărbători.

Ultima dată când un şef al Bisericii Catolice a vizitat Belgia a fost în 1995, când Ioan Paul al II-lea a mers la Bruxelles pentru beatificarea părintelui Damien (canonizat între timp).

În ultimele luni, Papa Francisc - care nu a mai călătorit în străinătate în decurs de un an - a avut o stare de sănătate din ce în ce mai fragilă, ceea ce l-a obligat să renunţe la o serie de angajamente. De la alegerea sa în 2013, el a făcut deja 44 de călătorii în străinătate, ultima dintre acestea fiind la Marsilia, în sudul Franţei, în septembrie 2023.

Jorge Bergoglio, care foloseşte în prezent un scaun cu rotile, are probleme la genunchi, şold şi colon, precum şi de dificultăţi respiratorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici