Papa Francisc, călătorie apostolică de trei zile în Kazahstan

Papa Francisc porneşte, marţi, într-o călătorie apostolică de trei zile în Kazahstan, a 38-a de la începutul pontificatului său, unde va ajunge cu un Airbus A330 al ITA Airways.

289 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, călătorie apostolică de trei zile în Kazahstan

Papa Francisc, călătorie apostolică de trei zile în Kazahstan

Sfântul Părinte este însoţit de un echipaj format din 12 persoane - 3 piloţi şi 9 însoţitori de bord. La bord e prezentă şi echipa ITA Airways dedicată zborurilor speciale, conform ANSA.

Ajuns la aeroportul Fiumicino cu puţin înainte de ora 7.00, escortat de securitatea şi poliţia Vaticanului, Papa, după ce i-a salutat pe cei prezenţi, cu ajutorul unui ascensor electric a ajuns la uşa de intrare a aeronavei în scaunul său cu rotile, unde îl aştepta personalul de bord, înainte de a se îmbarca.

Conform „Vatican News”, pe toată durata prezenţei sale în Kazahstan, pontiful va rămâne în capitala ţării – Nur Sultan – unde se va desfăşura cel de-al VII-lea Congres al liderilor religiilor mondiale şi tradiţionale.

În cadrul călătoriei apostolice sunt programate patru discursuri care vor fi rostite în cadrul diferitelor întâlniri şi omilia din cadrul Sfintei Liturghii din Piaţa Expo.

Călătoria apostolică a papei Francisc va cuprinde întâlniri publice şi private şi o celebrare euharistică.

Papa Francisc va ajunge la Nur Sultan după un zbor de 6 ore şi 30 de minute, aterizând pe aeroportul local unde, la ora 17.45, va avea loc primirea oficială, urmată de ceremonia de bun venit la Palatul prezidenţial. În acelaşi loc se va desfăşura vizita de curtoazie la preşedintelui Republicii Kazahstan, Kassim-Jomart Tokayev, urmată de o întâlnire cu autorităţile şi membri ai societăţii civile şi ai corpului diplomatic. Întâlnirea va avea loc în sala de concerte Qazaq. Cu acest prilej, papa Francisc va rosti primul discurs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici