Papa Francisc cere iertare pentru cei care resping refugiaţii. Salvini: Nu avem nevoie să fim iertaţi

Papa Francisc le-a cerut credincioşilor să ierte persoanele şi instituţiile "care închid uşa" refugiaţilor şi a făcut apel la comunitatea internaţională să le ofere "o casă unde pot trăi fără teamă", dar liderul partidului antiimigraţie Liga Nordului Matteo Salvini spune că nu are nevoie de iertare.

472 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc cere iertare pentru cei care resping refugiaţii. Salvini: Nu avem nevoie să fim iertaţi

Papa Francisc (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Vă invit pe toţi să cereţi iertare pentru persoanele şi instituţiile care închid uşa acestor oameni ce doresc o viaţă, o familie şi să fie protejaţi", a afirmat Suveranul Pontif miercuri, în cadrul audienţei sale săptămânale din Piaţa Sfântul Petru, relatează agenţia ANSA în pagina electronică.

Papa a menţionat că numeroase persoane caută "un refugiu departe de ţara lor" şi "o casă unde pot trăi fără teamă, astfel încât demnitatea lor să poată fi respectată întotdeauna".

Papa Francisc a încurajat "munca celor care oferă ajutor" refugiaţilor şi şi-a exprimat speranţa că "comunitatea internaţională va acţiona în mod unit şi eficient pentru a preveni cauzele migraţiei forţate".

Însă liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, care a promovat o poziţie dură referitor la criza imigranţilor din Mediterana, a declarat miercuri că nu are nevoie de iertarea Papei.

"Câţi refugiaţi sunt la Vatican?", a întrebat retoric Salvini, în cadrul unei emisiuni la Radio Padania. "Problema este că refugiaţii reprezintă un sfert dintre cei care sosesc, în timp ce restul sunt imigranţi economici. Nu avem nevoie să fim iertaţi", a adăugat el.

Guvernatorul regiunii Lombardia, Roberto Maroni, membru al Ligii Nordului, conduce o iniţiativă de respingere a transferării în alte zone ale ţării a solicitanţilor de azil care sosesc în sudul Italiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici