Papa Francisc deplânge situaţia „disperată” din Gaza

Papa Francisc a deplâns miercuri situaţia „disperată” din Gaza, îndemnând credincioşii să ia doar partea păcii în conflictul Israel-Hamas.

233 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc deplânge situaţia „disperată” din Gaza

Papa Francisc deplânge situaţia „disperată” din Gaza

Vorbind în timpul audienţei sale săptămânale din Piaţa Sf. Petru, Papa Francis nu a menţionat lovitura asupra spitalului din Gaza, pentru care israelienii şi palestinienii se acuză reciproc, potrivit Reuters.

„Războiul nu rezolvă nicio problemă, provoacă doar moartea şi distrugerea, creşte ura, înmulţeşte răzbunarea. Războiul şterge viitorul", a spus el.

Papa i-a îndemnat pe credincioşi să ia doar partea păcii.

„Îi îndemn pe credincioşi să ia o singură parte în acest conflict, cea a păcii, dar nu cu cuvinte, ci cu rugăciune şi dăruire totală”, a adăugat Francisc.

Papa a cerut să se facă toate eforturile posibile „pentru a evita o catastrofă umanitară” şi a anunţat că vor fi rugăciuni speciale pentru pace în Bazilica Sf. Petru.

El a mai spus că 27 octombrie ar fi „o zi de post, rugăciuni, penitenţă” şi i-a invitat pe toţi creştinii, pe adepţii altor religii şi pe cei care au grijă de pacea mondială să se alăture.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici