Papa Francisc, în vizită la Marsilia, face apel la umanitate în privinţa crizei migraţiei şi a războiului din Ucraina

  • Papa Francisc este primul suveran pontif care vizitează Marsilia după 500 ani.
  • Deşi blamează războiul din Ucraina, Papa a fost criticat pentru că i-a lăudat pe ţarii ruşi.
  • Suveranul pontif s-a întâlnit cu Macron şi a discutat despre criza migraţiei.
196 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, în vizită la Marsilia, face apel la umanitate în privinţa crizei migraţiei şi a războiului din Ucraina

Mediafax Foto

 

Primul papă care viziteză ,,zâmbetul Mediteranei" după 500 ani

Papa Francisc a fost primit cu entuziasm de 60,000 de credincioşi la stadionul Velodrome din Marsilia, unde a oficiat o liturghie solemnă în cadrul vizitei sale apostolice în Franţa.

Suveranul pontif a ajuns la stadion cu papomobilul, salutând mulţimea care îl aclama şi îi arunca flori. Papa a spus despre Marsilia că este ,,zâmbetul Mediteranei", caracterizată de trei simboluri: marea, portul şi farul. Este pentru prima dată după cinci secole când un papă vizitează Marsilia.

,,Un cuplu şi-a adus bebeluşul de doar câteva zile, iar Papa l-a luat efectiv în braţe. A fost un moment care a apărut pe toate televiziunile. A fost o slujbă extrem de scurtă, Mulţimea a participat cu tot sufletul şi asta cred că face parte din personalitatea Papei Francisc care este un om extrem de simplu, vrea să fie aproape de oameni", a relatat Marcela Feraru, editor corespondent ALEPH NEWS după ce a urmărit evenimentul.

Papa despre criza migraţiei

Marcela Feraru dezvăluie şi apelul suveranului pontif către umanitatea europenilor în fata crizei migranţilor şi dacă a obţinut o inflexiune de la autorităţile franceze după ce a ţinut un discurs în faţa preşedintelui francez.

,,Toate statele europene lasă problema crizei migraţiei pe spinarea Italiei . Papa a repetat acest lucru în fiecare zi. A făcut apel la umanitatea noastră .Nu ştim ce şi-au spus cei doi în timpul petrecut împreună, dar o lege privind imigraţia aşteaptă în parlament în acest moment şi preşedintele Macron este într-o situaţie politică delicată".
După ce a celebrat liturghia la stadionul Velodrome, Papa Francisc s-a deplasat la Palatul Pharo, unde l-a întâlnit pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi pe soţia acestuia, Brigitte.

Papa Francisc: industria armelor = „negustori ai morţii”

Recent, Papa Franisc, iezuit fiind, a fost ţinta unor critici pentri că i-a lăudat pe ţarii ruşi, mai ales pe Ecaterina cea Mare pentru că le-a acordat protecţie iezuiţilor în secolul al 18-lea.
Dar suveranul pontif, care a transmis mesaje de pace şi solidaritate în chestiunea crizei migraţiei, nu a ezitat să denunţe şi responsabilitatea industriei militare care ar alimenta conflictul din Ucraina.

Papa i-a considert pe producătorii de armament drept negustori ai morţii, dar afirmă şi dreptul ţărilor de a se apăra.

,,Să nu ne facem iluzii că mâine cei doi lideri vor ieşi împreună la masă, ci să facem tot ce este posibil. Am văzut acum că unele ţări se retrag şi nu le mai dau arme. Acest lucru va declanşa un proces în care martiriul este al poporului ucrainean, cu siguranţă. Şi acesta este un lucru rău", a comentat suveranul pontif.

Guvernul de la Varşovia a anunţat că va sista livrarea de arme către Kiev ca urmare a disputei privind importul de cereale ucrainene.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici