Papa Francisc îndeamnă la interzicerea totală a armelor nucleare

Papa Francisc a îndemnat duminică, cu ocazia marcării a 70 de ani de la largarea unei bombe atomice asupra oraşului japonez Nagasaki, la o interzicere totală a armelor nucleare.

172 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc îndeamnă la interzicerea totală a armelor nucleare

Papa Francisc îndeamnă la interzicerea totală a armelor nucleare (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

La sfârşitul rugăciunii Angelus, în Piaţa Sfântul Petru, Suveranul Pontif a subliniat că "în războaie există numai perdanţi, iar singurul mijloc de a învinge într-un război este de a nu lupta".

Bombardamentele americane de la Hiroshima şi Nagasaki, pe 6 şi 9 august 1945, "au devenit simbolul enormei puteri de distrugere a omului care utilizează prost progresele ştiinţei şi tehnologiei", a spus Francisc.

Papa argentinian a declarat totodată că aceste bombardamente "tragice" reprezintă "un îndemn constant ca omenirea să respingă războiul pentru întotdeauna şi să interzică armele nucleare şi toate armele de distrugere în masă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici