Papa Francisc le încurajează pe călugăriţe să fie mame, nu fete bătrâne

Papa Francisc le-a încurajat pe călugăriţe să opteze pentru o "castitate fecundă, capabilă să dea naştere unor copii spirituali", în timp ce a primit 800 dintre ele într-o audienţă privată la Vatican, înaintea audienţei generale de miercuri din Piaţa Sfântul Petru.

3844 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc le încurajează pe călugăriţe să fie mame, nu fete bătrâne

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Călugăriţa este o mamă ... ea trebuie să fie o mamă şi nu o fată bătrână, scuzaţi-mă că vorbesc aşa", a declarat Papa, foarte aplaudat de asistenţa reunită în marea sală Paul al VI-lea de la Vatican.

"Trebuie să fiţi mame (...) nu o puteţi înţelege pe Maria şi Biserica fără (experienţa) maternităţii şi voi sunteţi imaginile Mariei şi Bisericii", a adăugat el, cerându-le să opteze pentru o "castitate fecundă, capabilă să aducă pe lume copii spirituali".

El a explicat, de asemenea, că "sărăcia teoretică nu este interesantă". "Sărăcia te învaţă despre solidaritate, împărţirea lucrurilor şi caritate şi se exprimă prin sobrietate şi o bucurie faţă de lucrurile esenţiale şi prin păzirea de idoli materiali care maschează adevăratul sens al vieţii", a adăugat el.

Ulterior, în faţa a 70.000 de persoane reunite sub un soare puternic în Piaţa Sfântul Petru, Papa a evocat puterea Sfântului Duh "care ne este dat pentru ca toată viaţa noastră să fie animată de Dumnezeu, ghidată şi susţinută de El".

La încheierea catehezei sale, el le-a cerut credincioşilor să păstreze tăcerea pentru "a-l asculta pe Sfântul Duh care este în noi". "Ce ne spune? Că Dumnezeu este tatăl, că Dumnezeu ne iubeşte, că Dumnezeu ne iartă întotdeauna", a declarat el în aclamaţiile credincioşilor entuziasmaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici