Papa Francisc: Nu lăsaţi ca greşelile Bisericii să vă îndepărteze de Dumnezeu

Papa Fracisc le-a recomandat credincioşilor romano-catolici marţi, în timpul predicii de Crăciun, să nu permită ca greşelile făcute de către reprezentanţi ai Bisericii Catolice să îi îndepărteze de Dumnezeu, făcând referire la scandalurile privind abuzurile sexuale din ultimii ani, potrivit Reuters.

3726 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc: Nu lăsaţi ca greşelile Bisericii să vă îndepărteze de Dumnezeu

Papa Francisc: Nu lăsaţi ca greşelile Bisericii să vă îndepărteze de Dumnezeu

„Crăciunul ne reaminteşte că Dumnezeu continuă să ne iubească pe toţi, chiar şi pe cei mai răi dintre noi”, a spus Papa Francisc în cadrul predicii. „Poţi avea idei greşite, dar Dumnezeu continuă să te iubească. Foarte des ne gândim că Dumnezeu este bun cu noi dacă noi suntem buni şi ne pedepseşte dacă suntem răi. Dar El nu este aşa”, a adăugat Suveranul Pontif.

Fără a le menţiona în mod explicit, Papa Francisc a făcut referire şi la problemele cu care se confruntă Biserica Catolică în ultimii ani, printre care scandalurile privind abuzurile sexuale în care au fost implicaţi numeroşi preoţi, dar şi scandalurile financiare în care a fost implicată Biserica.

„Să ne gândim la pruncul Iisus şi să ne lăsăm cuprinşi de dragostea Lui. Orice merge greşit în vieţile noastre, orice nu funcţionează în cadrul Bisericii, orice probleme sunt în lume nu vor mai fi scuze. Vor intra pe un plan secundar în faţa iubirii lui Iisus, în faţa căreia nu avem nicio scuză”, a spus Papa.

În încercarea de a combate scandalul privind abuzurile sexuale din cadrul Bisericii, Papa Francisc a anunţat săptămâna trecută modificarea felului în care aceste acuzaţii vor fi tratate şi a eliminat regula privind „secretul pontifical”, care a permis acoperirea acestor fapte timp de decenii.

Miercuri, Suveranul Pontif va transmite mesajul „Urbi et Orbi” (Către cetate şi lume, n.red.) şi va binecuvânta miile de persoane aflate în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici