Papa Francisc s-a declarat pregătit pentru o întâlnire cu Dalai Lama

Papa Francisc a declarat luni că este pregătit pentru o întâlnire cu Dalai Lama, dezminţind că a refuzat în decembrie să-l primească pe liderul spiritual tibetan din cauza "fricii de China".

188 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc s-a declarat pregătit pentru o întâlnire cu Dalai Lama

Papa Francisc s-a declarat pregătit pentru o întâlnire cu Dalai Lama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit protocolului Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun, şefii de stat şi personalităţile de rang înalt nu pot veni în audienţă la Vatican atunci când se află la Roma cu ocazia unor reuniuni internaţionale, a precizat Papa Francisc pentru jurnaliştii aflaţi la bordul avionului care îl aducea de la Manila.

În decembrie, Dalai Lama se afla la Roma pentru a participa la un summit dedicat Premiului Nobel pentru Pace.

"Când au avut loc reuniunile FAO (summitul nutriţiei, în noiembrie), nu am primit pe nimeni", a declarat el.

"Unele publicaţii scriu că nu l-am primit din cauza fricii de China. Nu este adevărat. El a cerut ca o audienţă să aibă loc la un moment dat. Aceasta a fost stabilită pentru o dată (ulterioară). (...) Menţinem legătura", a dat asigurări el.

Vorbind despre eforturile de apropiere între Vatican şi China, Francisc a spus: "chinezii sunt bine-crescuţi, şi noi la fel. Vom face lucrurile pas cu pas".

Chinezii "ştiu că sunt dispus să merg acolo (în China) sau să primesc (oficiali chinezi) la Vatican", a adăugat Papa Francisc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici