VIDEO Papa Francisc şi Prinţul William vorbesc publicului despre schimbarea climatică, la un eveniment virtual TEDx

  • Papa Francisc şi Prinţul William vorbesc despre problemele mediului înconjurător
  • Evenimentul TEDx adună personalităţi care se adresează publicului şi fac apel la schimbare
  • Papa Francisc şi Prinţul William consideră că schimbarea trebuie să vină până în 2030
409 afișări

„Încălzire globală”, „poluare” sunt cuvinte pe care le auzi din ce în ce mai des în jurul tău. Din ce în ce mai multe personalităţi iau atitudine şi vorbesc publicului despre problemele de mediu.

Uite, Papa Francisc şi Prinţul William dezbat subiectul schimbării climatice şi fac apel la cetăţeni pentru a pune umărul la schimbare. Schimbare care trebuie să se întâmple până în 2030, după calculele cercetătorilor. Ei au vorbit, în cadrul evenimentului virtual „Countdown”, organizat de TEDx, ce are ca slogan „Clima nu poate aştepta”. Cei doi au subliniat că planeta trebuie să răspundă la necesităţile generaţiilor actuale, fără să influenţeze negativ viaţa următoarelor generaţii.

Papa Francisc: „Avem doar câţiva ani, oamenii de ştiinţă au calculat chiar mai puţin de 30, să reducem, drastic, emisiile de gaze şi efectul de seră din atmosferă.”

În fapt, trebuie să avem grijă de acest pământ, să îl cultivăm şi protejăm. Nu putem continua să îl stoarcem ca pe o portocală. Şi putem spune că a avea grijă de Pământ e un drept uman

Prinţul William, Duce de Cambridge: „Obiectivele generaţiei noastre sunt clare. Împreună, trebuie să protejăm şi să reface natura. Să ne curăţăm aerul. Să reînviem oceanele. Să construim o lume fără deşeuri şi să reparăm climatul, să ne apărăm planteta.”

Pe lista invitaţilor care vor lua cuvântul pe acest subiect se află şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Layen.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici