Papa Francisc: Ţările care vând arme cauzează migraţii, însă refuză să primească refugiaţi

Papa Francisc a criticat ţările care fabrică şi vând armament pentru războaie desfăşurate dincolo de propriile frontiere, însă apoi refuză să primească refugiaţii apăruţi în urma acestor conflicte, informează site-ul postului Euronews.

831 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc: Ţările care vând arme cauzează migraţii, însă refuză să primească refugiaţi

Papa Francisc: Ţările care vând arme cauzează migraţii, însă refuză să primească refugiaţi

"Războaiele afectează doar unele regiuni din lume, însă armele de război sunt produse şi vândute în alte regiuni, care apoi nu sunt dornice să preia refugiaţii generaţi de aceste conflicte", a declarat duminică Papa Francisc.

În cadrul predicii sale, cu ocazia Zilei Mondiale a Imigranţilor şi Refugiaţilor, în faţa a aproximativ 40.000 de oameni aflaţi în Piaţa Sfântul Petru, suveranul pontif afirmat că războiul şi migraţia sunt două chestiuni conectate.

Papa a mai comentat că lumea a devenit din ce în ce mai "elitistă şi crudă faţă de cei excluşi" şi a subliniat că este de datoria creştinilor să îi ajute pe cei care sunt "trataţi rău şi abandonaţi pe străzile lumii noastre".

Liderul Bisericii Catolice a mai afirmat că oamenii nu trebuie să rămână indiferenţi la "izolarea, dispreţul şi discriminarea cu care se confruntă cei care nu aparţin grupului «nostru»."

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici