Papa le va permite femeilor să voteze la reuniunea mondială a episcopilor

Papa Francisc va permite femeilor să participe şi să voteze pentru prima dată la o viitoare reuniune a episcopilor catolici, care va avea loc în octombrie.

88 afișări
Imaginea articolului Papa le va permite femeilor să voteze la reuniunea mondială a episcopilor

Papa va permite femeilor să voteze la reuniunea mondială a episcopilor

Reuniunea, cunoscută sub numele de sinod, permite în mod normal doar episcopilor să voteze.
 
Papa Francisc a aprobat miercuri liniile directoare care vor extinde participarea şi votul pentru a include laicii şi femeile.
 
Modificările permit participarea a 70 de membri care nu sunt episcopi, dintre care 50% ar trebui să fie femei, potrivit biroului sinodal al Vaticanului.
 
Un sinod este o adunare a episcopilor care are loc la cererea papei pentru a discuta un anumit subiect. Acesta nu are autoritatea de a stabili reguli sau de a schimba doctrina bisericii, ci este un organism consultativ care votează propuneri pentru papă, potrivit CNN
 
Anunţul modificărilor din partea papei a fost făcut de cardinalul Mario Grech, secretarul general al Secretariatului pentru Sinod, şi de cardinalul Jean-Claude Hollerich, raportorul general al Sinodului.
 
Într-o conferinţă de presă organizată miercuri la Sfântul Scaun, aceştia au spus: "Aceasta nu este o revoluţie, ci o schimbare importantă."
 
Referindu-se la faptul că jumătate din cei 70 ar trebui să fie femei, cardinalii au spus că acest lucru este aşa "pentru că aşa este lumea noastră".
 
Conferinţa pentru Ordinarea Femeilor, cu sediul în SUA, militează pentru femei preot. Deşi această evoluţie este foarte departe de obiectivul declarat al grupului de campanie, a fost totuşi salutată cu căldură de către aceştia.
 
Într-o declaraţie de presă publicată pe site-ul său, ca reacţie la ştire, organizaţia a declarat că "sărbătoreşte" această evoluţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici