Parade #Pride la Londra şi Seul. Curcubeul aduce bucuria iubirii în marile oraşe

  • 30,000 de petrecăreţi au umplut străzile Londrei pe durata lunii Mândriei.
  • Londra a marcat aniversarea a 51 ani de marşuri pentru drepturile LGBTQ+.
  • La Seul, sud-coreenii nu pot să-şi expună orientarea sexuală decât la parade.
552 afișări
Imaginea articolului Parade #Pride la Londra şi Seul. Curcubeul aduce bucuria iubirii în marile oraşe

AP News

Petrecăreţii au ieşit sâmbătă pe străzile Londrei la parada anuală Pride a oraşului. Mii de oameni au umplut străzile capitalei britanice pentru a urmări parada la care au participat peste 500 de grupuri şi peste 30.000 de participanţi.

Evenimentul din acest an a însemnat 51 de ani de când a avut loc primul marş pentru drepturile LGBTQ+, transmite AP News

În lumina evenimentelor tragice din ultimul an, la parada din Londra au fost defilate steaguri ucrainene şi au fost prezenţi petrecăreţi îmbrăcaţi ca defuncta regină Elizabeth a II-a şi actualul rege Charles al III-lea. 

La Seul, Yang Sun Woo, oficial al Seoul Queer Festival, a declarat pentru AP News: ,,Există deja o mulţime de minorităţi sexuale în societatea sud-coreeană, dar nu există spaţiu pentru ca acestea să-şi dezvăluie în mod public orientarea sexuală. Singurul spaţiu în care pot face acest lucru este Parada Queer din Seul, de aceea cred că mulţi oameni par să simpatizeze cu evenimentul şi să se unească în festival".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici