Parchetul din Bordeaux a cerut abandonarea procedurii împotriva lui Sarkozy în cazul Bettencourt

Parchetul din Bordeaux (sud-vest) a cerut vineri abandonarea procedurii judiciare împotriva fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy, inculpat pentru abuzarea de slăbiciunea miliardarei Liliane Bettencourt, menţinând suspansul cu privire la întoarcerea acestuia în politică.

178 afișări
Imaginea articolului Parchetul din Bordeaux a cerut abandonarea procedurii împotriva lui Sarkozy în cazul Bettencourt

Parchetul din Bordeaux a cerut abandonarea procedurii împotriva lui Sarkozy în cazul Bettencourt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei trei judecători de instrucţie însărcinaţi cu dosarul Bettencourt vor decide, începând de la sfârşitul lui iulie, dacă dau curs acestui aviz sau dacă îl trimite în faţa unui tribunal corecţional pe Sarkozy şi pe celelalte părţi citate în acest caz. Ei nu sunt obligaţi să dea curs avizului procurorilor.

Avocatul lui Sarkozy Thierry Herzog nu a aşteptat decizia judecătorilor pentru ca să îşi exprime satisfacţia faţă de decizia procurorilor. "Indiferent de violenţa calomniilor, adevărul sfârşeşte întotdeauna prin a triumfa. Procurorul Republicii de la Bordeaux tocmai a demonstrat acest lucru", a declarat el.

Parchetul din Bordeaux a solicitat, aşa cum se aştepta, abandonarea acţiunii judiciare "în absenţa acuzării" în favoarea fostului preşedinte al Republicii, dar şi a fostului său ministru al Bugetului Eric Woerth, a omului de afaceri Stéphane Courbit şi a avocatului Pascal Wilhelm.

Fostul preşedinte francez a fost inculpat pe 21 martie de către trei judecători de instrucţie pentru abuz asupra slăbiciunii lui Liliane Bettencourt, extrem de bogata moştenitoare a gigantului în domeniul cosmeticelor L'Oréal.

El este suspectat de judecători că a solicitat bani bătrânei pentru finanţarea campaniei sale în alegerile prezidenţiale, la începutul lui 2007.

Parchetul a cerut, în schimb, trimiterea în faţa unui tribunal corecţional a artistului François-Marie Banier, a cărui prietenie cu Liliane Bettencourt se află la originea întregului caz, dar şi a fostului om de încredere al miliardarei, Patrice de Maistre, a anunţat parchetul în acelaşi comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici