Parchetul din Oslo a cerut internarea lui Anders Breivik într-un centru psihiatric. Înainte de a fi încătuşat, criminalul a efectuat salutul de extremă-dreapta în instanţă

Parchetul din Oslo a cerut joi internarea lui Anders Behring Breivik într-un centru psihiatric, apreciind că era psihotic şi iresponsabil din punct de vedere penal când a omorât 77 de persoane, anul trecut.

609 afișări
Imaginea articolului Parchetul din Oslo a cerut internarea lui Anders Breivik într-un centru psihiatric. Înainte de a fi încătuşat, criminalul a efectuat salutul de extremă-dreapta în instanţă

Parchetul din Oslo a cerut internarea lui Anders Breivik într-un centru psihiatric. Înainte de a fi încătuşat, criminalul a efectuat salutul de extremă-dreapta în instanţă (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Înainte de a fi încătuşat şi preluat de poliţie, Breivik s-a ridicat şi s-a bătut cu pumnul strâns în piept, după care a întins braţul drept, un gest utilizat de membri ai extremei-dreapta.

Dacă judecătorii vor ajunge la o concluzie diferită privind starea de sănătate mentală a inculpatului, acesta va fi condamnat la 21 de ani de închisoare, termen care poate fi prelungit dacă se va stabili că el încă reprezintă un pericol social, precizează procurorul Svein Holden.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici