Parisul, pus sub supraveghere

Un plan de supraveghere video aprobat de primarul socialist al Parisului, Bertrand Delanoe, şi care va fi prezentat luni de prefectul Poliţiei prevede monitorizarea străzilor din capitala franceză cu 1.266 de camere video, au anunţat joi surse din cadrul prefecturii.

37 afișări
Imaginea articolului Parisul, pus sub supraveghere

Parisul, pus sub supraveghere (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul, care ar trebui să fie pus în aplicare de la sfârşitul lui 2010, a fost estimat la o sumă cuprinsă între 44 şi 50 de milioane de euro (adică 30.000 de euro de fiecare cameră video, plus zece la sută acordaţi pentru întreţinere).

Camerele vor fi instalate "în punctele cu trafic aglomerat, în locurile cu o incidenţă crescută a accidentelor, în locurile aglomerate care necesită supraveghere şi în locurile cel mai afectate de delincvenţă", potrivit prefecturii.

În fiecare arondisment al Parisului ar trebui să existe între 50 şi 70 de dispozitive de supraveghere, accentul fiind pus pe zona de est a Parisului, unde anumite arondismente sunt renumite pentru nivelul crescut al infracţiunilor.

În prezent, prefectura Poliţiei din Paris dispune de 120 de camere instalate pe drumurile publice, alte 120 mobile, la care se adaugă 206 camere instalate pe drumurile publice, ce aparţin primăriei Parisului, 9.500 de camere instalate în mijloacele de transport în comun RATP-SNCF din Paris şi suburbii şi 114 camere amplasate în stadionul din Parc des Princes.

În privinţa Cartei etice, prefectura "şi-a luat angajamentul de a respecta dreptul şi deontologia", o comisie de etică având misiunea să supravegheze respectarea acestei carte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici