Parlamentar polonez: Rusia se află în spatele accidentului în care a murit Lech Kaczynski

Guvernul rus a împiedicat de patru ori să aterizeze aeronava preşedintelui polonez, pentru a-l determina să întârzie la ceremonia de comemorare a 70 de ani de la masacrul de la Katin, a declarat Artur Gorski, un parlamentar polonez, citat de Daily Mail.

28 afișări
Imaginea articolului Parlamentar polonez: Rusia se află în spatele accidentului în care a murit Lech Kaczynski

Parlamentar polonez: Rusia se află în spatele accidentului în care a murit Lech Kaczynski (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gorski a declarat că ruşii "au inventat nişte motive dubioase", potrivit cărora avionul nu ar fi putut ateriza, deoarece aceştia se temeau că prezenţa preşedintelui Lech Kaczynski ar fi diminuat importanţa unui eveniment similar, găzduit de premierul rus, Vladimir Putin, cu doar câteva zile în urmă.

Iar acest presupus plan al ruşilor s-a încheiat cu un dezastru, atunci când piloţii polonezi au efectuat o ultimă încercare de aterizare, ucigându-l pe preşedintele Kaczynski, pe soţia acestuia şi alte 94 de persoane aflate la bordul avionului.

"O versiune a evenimentelor afirmă că avionul s-a apropiat de aeroport de patru ori, pentru că de fiecare dată ruşii i-au refuzat permisiunea de a ateriza, voind să trimită avionul în care se afla preşedintele către un aeroport din Moscova sau Minsk", a declarat Gorski, într-un interviu pentru cotidianul Nasz Dziennik.

"Au inventat nişte motive dubioase, că era ceaţă deasupra aeroportului, că sistemul de navigaţie nu funcţiona, aflându-se în renovare, şi că pista aeroportului era scurtă", subliniază parlamentarul polonez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici