Parlamentari ruşi propun o sărbătoare naţională în onoarea militarilor care au luptat în Crimeea

Mai mulţi parlamentari ruşi au propus instituirea unei noi sărbători naţionale, pe 7 octombrie, de ziua lui Vladimir Putin, în onoarea militarilor care au luptat pentru anexarea Crimeei, relatează Moscow Times.

137 afișări
Imaginea articolului Parlamentari ruşi propun o sărbătoare naţională în onoarea militarilor care au luptat în Crimeea

Parlamentari ruşi propun o sărbătoare naţională în onoarea militarilor care au luptat în Crimeea (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Sărbătoarea ar urma să fie pe 7 octombrie, de ziua de naştere a preşedintelui Vladimir Putin, şi ar omagia rolul jucat de "oamenii politicoşi", militarii fără însemne care au ajutat la separarea Crimeei de Ucraina, înainte ca Rusia să o anexeze în martie.

Moscova a negat iniţial prezenţa trupelor ruse în Crimeea, iar Putin a recunoscut public mobilizarea lor abia la 17 aprilie, la aproape o lună după ce a semnat legea privind anexarea peninsulei din Marea Neagră.

"Termenul «oameni politicoşi» a devenit un brand al armatei ruse, o nouă imagine a unei armate moderne", a declarat Viktor Vodolaţki, un parlamentar membru al partidului Rusia Unită al lui Putin. El a făcut această declaraţie într-o conferinţă de presă, miercuri, când a anunţat propunerea privind instituirea unei sărbători.

"Brandul «oameni politicoşi» a devenit popular după Crimeea şi arată respect nu numai pentru forţele speciale, ci pentru toate forţele armate care cu precizie, calm, fără vărsare de sânge i-au ajutat pe locuitorii din Crimeea să revină la patria lor istorică", a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici