Parlamentarii britanici pregătesc o moţiune prin care să amâne procedura Brexit

Membrii Camerei Comunelor pregătesc o moţiune prin care să amâne procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, mai mulţi miniştri le-au transmis oamenilor de afaceri, informează cotidianul The Evening Standard.

1347 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii britanici pregătesc o moţiune prin care să amâne procedura Brexit

Parlamentarii britanici pregătesc o moţiune prin care să amâne procedura Brexit-oameni de afaceri

Marea Britanie ar trebui să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar acest termen este considerat acum foarte improbabil după respingerea de către Camera Comunelor a Acordului Brexit negociat de Guvernul Theresa May.

Ministrul de Finanţe, Philip Hammond, ministrul pentru Mediul de afaceri, Greg Clark, şi ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, l-au spus liderilor din domeniul afacerilor că parlamentarii "pregătesc o moţiune pentru a amâna Articolul 50" din Tratatul de la Lisabona privind ieşirea din UE, a declarat pentru Reuters un director britanic de companie care a participat la discuţia telefonică.

Acesta a adăugat că oamenii de afaceri i-au întrebat pe miniştri şi despre posibiliatea unui Brexit fără un acord.

"Ei fac o treabă bună încercând să pară că ştiu ce se întâmplă acum, însă nimeni nu ştie", a mai afirmat sursa citată, precizând: "Va trebui să aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu ajungerea la un consens în Parlament".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici