Parlamentarii germani propun audierea lui Edward Snowden la Moscova

Membrii Comisiei parlamentare germane pentru Controlul Serviciilor Secrete cer Guvernului de la Berlin să analizeze posibilitatea audierii la Moscova a fostului consultant NSA Edward Snowden, aflat la originea dezvăluirilor despre activităţile americane de spionaj.

147 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii germani propun audierea lui Edward Snowden la Moscova

Parlamentarii germani propun audierea lui Edward Snowden la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia parlamentară a decis "în unanimitate" să ceară Guvernului german "să verifice în ce măsură Edward Snowden poate fi audiat la Moscova", a declarat preşedintele organismului parlamentar, Thomas Oppermann.

"Aducerea în Germania a fostului consultant NSA este, deocamdată, în afara discuţiei şi aşa va fi atât timp cât nu îi vom putea oferi garanţii legale că nu va fi extrădat în Statele Unite", a subliniat Oppermann.

Ministrul german de Interne, Peter Friedrich, a anunţat că va analiza posibilitatea audierii la Moscova a lui Snowden.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici