Parlamentarii s-au bătut în Parlamentul din Kosovo după ce un deputat a aruncat cu apă în premier

Mai mulţi parlamentari s-au luat la bătaie în Parlamentul din Kosovo după ce un deputat al opoziţiei a aruncat cu apă în premier, potrivit Reuters.

489 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii s-au bătut în Parlamentul din Kosovo după ce un deputat a aruncat cu apă în premier

Wikipedia Commons - Arianit

Incidentul s-a produs pe fondul tensiunilor provocate de o dezbatere publică pe tema unei înregistrări a unei discuţii între un membru al partidului de guvernământ şi un oficial din nordul majoritar sârb.

Un deputat al unui partid de opoziţie a aruncat cu apă în Kurti şi în adjunctul său. Bătaia a pornit în momentul în care mai mulţi parlamentari din opoziţie şi din coaliţia de guvernare s-au apropiat de podiumul unde se aflau miniştrii. Poliţia a intervenit în Parlament.

Opoziţia din Kosovo a acuzat modul în care premierul naţionalist Albin Kurti a gestionat tensiunile din nordul ţării, care au afectat şirelaţiile cu aliaţii importanţi, Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană.

Tulburările din nord s-au intensificat recent, după ce primarii de etnie albaneză au preluat funcţiile în nordul Kosovo. Asta după alegerile din aprilie, pe care sârbii le-au boicotat, cerând punerea în aplicare a unui acord vechi de un deceniu pentru mai multă autonomie. Etnicii albanezi reprezintă 90% din populaţia Kosovo, în timp ce sârbii reprezintă aproximativ 5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici