Parlamentul Bulgariei a aprobat noul guvern condus de către Boiko Borisov

Parlamentul Bulgariei a votat, joi, aprobarea noului guvern de centru-dreapta al ţării, condus de către Boiko Borisov, liderul formaţiunii Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), notează site-ul The Associated Press.

241 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Bulgariei a aprobat noul guvern condus de către Boiko Borisov

Parlamentul Bulgariei a aprobat noul guvern condus de către Boiko Borisov (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Au fost 133 de voturi pentru şi 100 de voturi împotrivă. Boiko Borisov, în vârstă de 57 de ani, a mai fost premierul Bulgariei în perioadele iulie 2009 – martie 2013 şi noiembrie 2014 – ianuarie 2017.

Borisov a fost desemnat de preşedintele Rumen Radev să formeze noul guvern de la Sofia. GERB este cea mai mare formaţiune din legislativul bulgar şi semnat un acord de colaborare cu alianţa naţionalistă Patrioţii Uniţi.

Noul executiv bulgar va avea patru vicepremieri şi 18 miniştri şi are ca obiective "reinstaurarea stabilităţii, stimularea dezvoltării economice şi punerea în aplicare a reformelor."

După vot, Boiko Borisov s-a adresat Parlamentul şi a pledat menţinerea ţării pe cursurile pro-european şi pro-NATO.

"Vom lucra pentru unitatea Uniunii Europene şi pentru extinderea acesteia", a subliniat Borisov. Bulgaria va prelua preşedinţia de şase luni a Consiliului European începând din luna ianuarie a anului viitor.

Formaţiunea Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB, centru-dreapta) s-a clasat pe primul loc în cadrul alegerilor legislative anticipate din luna martie, dar nu a reuşit să formeze un guvern fără partidul naţionalist Patrioţii Uniţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici