Parlamentul din Kosovo a aprobat noul Guvern condus de Albin Kurti

Parlamentul din Kosovo a aprobat luni noul Guvern condus de premierul Albin Kurti, care a promis că va adopta o poziţie dură în negocierile cu Serbia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

146 afișări
Imaginea articolului Parlamentul din Kosovo a aprobat noul Guvern condus de Albin Kurti

Parlamentul din Kosovo a aprobat noul Guvern condus de Albin Kurti

Guvernul a fost aprobat de 66 de membri dintr-un total de 120 de locuri în Parlament.

Kurti, în vârstă de 44 de ani, a apromis că va adoptam măsuri pentru combaterea corupţiei şi nepotismului.

"Cu Serbia vom avea reciprocitate în comerţ, politică şi economie. Sunt pregătit să conduc negocierile cu Serbia", a declarat Kurti.

Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Serbia în 2008, însă aceasta din urmă nu recunoaşte Kosovo ca stat suveran. Serbia consideră Kosovo ca fiind o provincie a sa şi a blocat aderarea Priştinei la mai multe organizaţii internaţionale, printre care Interpol şi UNESCO. Totodată, Belgradul a făcut presiuni asupra mai multor ţări să îşi anuleze deciziile prin care au recunoscut independenţa Kosovo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici