Parlamentul European a votat pentru ridicarea imunităţii lui Carles Puigdemont, fostul preşedinte catalan: ”Votul Parlamentului trimite un mesaj triplu”

  • Parlamentul European a votat pentru ridicarea imunităţii lui Carles Puigdemont, fostul presedinte al Cataloniei, în prezent europarlamentar.
  • Carles Puigdemont a fost acuzat de Spania pentru încercarea de secesiune din 2017, în urma referendumului pentru independenţă.
  • Guvernul spaniol a salutat votul Parlamentului European.
1956 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European a votat pentru ridicarea imunităţii lui Carles Puigdemont, fostul preşedinte catalan: ”Votul Parlamentului trimite un mesaj triplu”

Foto: Profimedia

Parlamentul European a votat marţi, 9 martie, pentru ridicarea imunităţii a trei europarlamentari independenţi catalani. Este vorba de fostul preşedinte al acestei regiuni, Carles Puigdemont, si de doi dintre foşti ministri ai regiunii, în prezent membri ai legislativului de la Bruxelles, notează Le Figaro.
 
Măsura a fost luată prin vot secret. 400 de aleşi au votat pentru, 248 împotrivă şi 45 s-au abţinut, a precizat Parlamentul.
 
Votul deschide calea ca Spania să iniţieze procedurile juridice pentru extrădarea lor, aceştia fiind puşi sub acuzare la Madrid pentru referendumul ilegal din 2017 care a urmărit obţinerea independenţei Cataloniei. Carles Puigdemont a fost acuzat de Spania pentru încercarea de secesiune din 2017, în urma referendumului pentru independenţă.
 
Guvernul spaniol a salutat votul Parlamentului European.
 
”Votul Parlamentului European trimite un mesaj triplu”, a declarat  ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Arancha González Laya. „Problemele Cataluniei sunt rezolvate în Spania, nu pot fi rezolvate în Europa. Aceasta este linia adoptată de guvernul spaniol, aceea de a ajunge la forţele politice catalane pentru a găsi o soluţie prin dialog şi negocieri," a adăugat ministrul.
 
Este aşteptat ca autorităţile spaniole să reactiveze un Mandat de Arestare European pentru reţinerea celor trei şi extrădarea lor în vederea judecării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici