Parlamentul slovac a respins consolidarea Fondului european de stabilitate financiară. Opoziţia vrea alegeri anticipate în schimbul votului

Opoziţia social-democrată slovacă s-a declarat dispusă să susţină consolidarea Fondului european de stabilitate financiară (EFSF), respinsă prin vot în Parlament marţi seară, în schimbul convocării de alegeri anticipate.

111 afișări
Imaginea articolului Parlamentul slovac a respins consolidarea Fondului european de stabilitate financiară. Opoziţia vrea alegeri anticipate în schimbul votului

Primul ministru slovac Iveta Radicova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"SMER-SD este dispus să susţină EFSF în schimbul unui acord pentru alegeri anticipate", a declarat fostul ministru de Finanţe slovac Jan Pocatek. "Dacă negocierile încep imediat, cred că votul ar putea avea loc în cursul acestei săptămâni", a spus el.

Deputaţii slovaci au respins marţi seară consolidarea Fondului, decizia acestora riscând să agraveze criza datoriilor în Uniunea monetară.

"Dintre cei 124 de deputaţi prezenţi, 55 au votat pentru, nouă au votat împotrivă şi 60 nu au votat deloc", a declarat vicepreşedintele Parlamentului, Pavol Hrusovsky.

Pentru aprobarea măsurii, Guvernul avea nevoie de votul unei majorităţi de 76 de deputaţi.

Rezultatul votului ar putea duce la căderea guvernului de centru dreapta condus de Iveta Radicova, care consideră votul de marţi drept moţiune de încredere în Cabinet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici