Parlamentul unei ţări insulare a aprobat o lege care permite castrarea violatorilor

  • Parlamentul din Madagascar a aprobat o lege care permite castrarea chimică şi chirurgicală a celor care violează copii.
  • Propunerea a atras critici din partea grupurilor internaţionale pentru drepturile omului, dar a avut sprijinul activiştilor din ţara africană, potrivit Sky News.
1532 afișări
Imaginea articolului Parlamentul unei ţări insulare a aprobat o lege care permite castrarea violatorilor

Parlamentul unei ţări insulare a aprobat o lege care permite castrarea violatorilor

Actul normativ a fost aprobat de parlamentari la finalul săptămânii trecute şi acum aşteaptă ratificarea preşedintelui ţării, Andry Rajoelina. Acesta este un susţinător al demersului.

Preşedintele şi organizaţiile locale susţin că înăsprirea pedepselor reprezintă singura variantă pentru reducerea numărului de agresiuni sexuale asupra copiilor. În 2023, în Madagascar au fost înregistrate 600 de cazuri de viol asupra unui copil, a anunţat ministrul Justiţiei, Landy Randriamanantenasoa. Alte 133 de cazuri au fost în luna ianuarie a anului 2024.

Castrarea chimică este folosită ca pedeapsă pentru infractorii sexuali în câteva ţări din lume, inclusiv în Coreea de Sud şi SUA. Castrarea chirurgicală este o procedură mai rară, folosită în Nigeria şi Cehia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici