Partenera preşedintelui francez renunţă la un proiect privind o emisiune televizată. Care este motivul

Valérie Trierweiler, partenera preşedintelui francez François Hollande, a renunţat la un proiect de emisiune pentru postul privat de televiziune D8.

242 afișări
Imaginea articolului Partenera preşedintelui francez renunţă la un proiect privind o emisiune televizată. Care este motivul

Partenera preşedintelui francez renunţă la un proiect privind o emisiune televizată (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"După o perioadă de gândire, am ales să renunţ", a declarat Trierweiler. "Cu D8, unde lucrez de şapte ani (...), ne-am imaginat unul sau două documentare despre marile cauze cum ar fi educaţia fetiţelor din lume sau problemele demografice", a anunţat ea într-un interviu publicat miercuri de cotidianul Ouest-France.

Potrivit ei, "a fost un proiect cu vocaţie umanitară, dar înţeleg că, pentru unii, să fii partenera preşedintelui şi să lucrezi pentru o televiziune ridică întrebări, chiar probleme, de aceea nu le dau curs".

Întrebată despre viitorul său în calitate de jurnalistă, Valérie Trierweiler a afirmat că a fost "jurnalistă la Paris Match de 22 de ani", unde avea o "cronică literară care nu are nimic de-a face cu politica". "Copiii mei sunt în grija mea şi nu ştiu cum voi face faţă fără salariu", a mărturisit ea.

Partenera lui Hollande a moderat pentru Direct 8 - ce aparţinea în perioada respectivă grupului Bolloré, iar de acum este proprietatea grupului Canal + - mai multe emisiuni politice şi o revistă culturală la care a trebuit să renunţe după alegerea lui François Hollande în mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici