Participanţii la protestele din Chişinău cer sprijinul Uniunii Europene şi al Statelor Unite. Maia Sandu: Au schimbat legea pentru ca Plahotniuc şi Dodon să rămână la putere

Un nou protest faţă de schimbarea sistemului electoral a avut loc duminică la Chişinău, iar participanţii au cerut Uniunii Europene şi Statelor Unite să sprijine în continuare democratizarea Republicii Moldova, relatează site-ul Radio Chişinău.

1310 afișări
Imaginea articolului Participanţii la protestele din Chişinău cer sprijinul Uniunii Europene şi al Statelor Unite. Maia Sandu: Au schimbat legea pentru ca Plahotniuc şi Dodon să rămână la putere

Participanţii la protestele din Chişinău cer sprijinul Uniunii Europene şi al Statelor Unite. Maia Sandu: Au schimbat legea pentru ca Plahotniuc şi Dodon să rămână la putere

Oamenii au mers în marş şi au protestat în faţa sediului Partidului Socialiştilor şi al Ministerului Afacerilor Interne. Manifestaţiile de la Chişinău faţă de sistemul electoral mixt s-au încheiat cu un protest în faţa sediului Partidului Democrat.

Protestatarii au scandat lozinci împotriva guvernării, împotriva preşedintelui Igor Dodon, cerând abrogarea legii privind schimbarea sistemului electoral.

Înainte de marş, la un miting în faţa Parlamentului a fost adoptată o rezoluţie în care se cere abrogarea legii de schimbare a sistemului electoral, sprijin din partea Uniunii Europene şi Statelor Unite, precum şi sancţionarea deputaţilor şi partidelor care au votat schimbarea sistemului de vot, inclusiv prin a le interzice să călătorească în spaţiul european.

Liderul Partidului ”Acţiune şi Solidaridate”, Maia Sandu, a declarat în faţa protestatarilor că legea privind sistemul mixt a fost votată pentru ca actuala guvernare să rămână la putere împotriva voinţei poporului.

„Au schimbat legea pentru ca Plahotniuc şi Dodon să rămână la putere”, a spus Maia Sandu.

Preşedintele Partidului „Platforma Politică Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase, le-a spus manifestanţilor că este nevoie să se schimbe clasa politică în Republica Moldova.

„Odată cu schimbarea sistemului electoral, ei conservează această stare: corupţia endemică, sărăcia lucie”, a menţionat Andrei Năstase.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici