Partidul aflat la guvernare în Ungaria depune un proiect de lege profund naţionalist

Partidul Fidesz, aflat la guvernare, al premierului ungar Viktor Orban, a înaintat marţi parlamentului un proiect de lege privind „protecţia suveranităţii naţionale”, pentru a se apăra împotriva a ceea ce a numit ingerinţă politică nejustificată a unor persoane sau grupuri străine.

2508 afișări
Imaginea articolului Partidul aflat la guvernare în Ungaria depune un proiect de lege profund naţionalist

Sursa foto: MediafaxFoto

Proiectul de lege ar înfiinţa o autoritate separată pentru a explora şi monitoriza riscurile de interferenţă politică şi va recomanda modificări ale reglementărilor. De asemenea, ar pedepsi finanţarea externă interzisă pentru partidele sau grupurile care candidează la alegeri cu până la trei ani de închisoare.

„Suveranitatea Ungariei este afectată – şi prezintă, de asemenea, un risc crescut pentru securitatea naţională – dacă puterea politică ajunge în mâinile unor persoane sau organizaţii dependente de ingerinţele străine”, se arată în proiectul de lege.

Parlamentarii vor trebui să dezbată proiectul înainte de aprobarea finală, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici