Partidul cancelarului german obţine 38% din voturi la alegerile europene - exit-poll

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel se află pe primul loc în urma alegerilor europene de duminică, fiind creditaţi cu 38 la sută din voturi, conform sondajelor la ieşirea de la urne.

12 afișări
Imaginea articolului Partidul cancelarului german obţine 38% din voturi la alegerile europene - exit-poll

Partidul cancelarului german obţine 38% din voturi la alegerile europene - exit-poll

Potrivit sondajelor anunţate la închiderea secţiilor de vot, conservatorii au înregistrat totuşi un rezultat mai slab decât la alegerile europene din 2004, când au câştigat 44,5 la sută din voturi.

Exit-poll-urile prezentate de canalele de televiziune publice ARD şi ZDF indică faptul că partidul CDU/CSU al lui Merkel a obţinut între 38 şi 38,5 la sută din voturi, devansându-i confortabil pe social-democraţii din SPD, care au obţinut cel mai slab rezultat al lor, cu 21 - 21,5 la sută din voturi.

Liberalii din FDP au realizat o performanţă, fiind creditaţi cu 10,5 - 11 la sută din voturi, în creştere netă faţă de alegerile din 2004, când au obţinut 6,1 la sută.

Rata de participare la vot era, la ora locală 14.00, 20,2 la sută, practic egală cu cea înregistrată la scrutinul din 2004.

La alegerile din 2004 pentru Parlamentul European, când au votat, în total, 43 la sută dintre alegătorii germani, a fost înregistrată cea mai slabă participare din istoria Germaniei.

Circa 64,6 milioane de alegători au votat duminică, pentru a desemna 99 de europarlamentari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici